Autoværksted i Løsning tager affaldssorteringen til næste niveau

Fabriksrenoverede komponentdele indgår i stigende grad i danske autoværksteders reparationer. Foto: Bosch Car Service.
dato

Genanvendte komponenter indgår i stigende grad i danske autoværksteders reparationer. Nu implementerer Bosch Car Service - Vinkels Auto i Løsning affaldsløsninger med nye krav til sortering.

I privaten sorterer danskere hård og blød plast, drikkekartoner, papir, glas, metal, rest- og madaffald. Nu er også danske autoværksteder i gang med at implementere affaldsløsninger, som efterlever Affaldsbekendtgørelsens nye regler om, at virksomheder skal sortere i mindst ti hovedaffaldsfraktioner. Formålet er at øge genbrug og minimere mængden af affald, der afbrændes.

Det oplyser Jesper Hviid Nielsen, direktør hos miljøforeningen Abas Mijløservice, der på non profit-basis hjælper autoværksteder med affaldshåndtering.

– For at reducere autobranchens CO2-aftryk, har værkstederne over de senere år skærpet fokus på cirkulær økonomi, hvor komponentdele bliver sorteret, oparbejdet og genanvendt. Nye regler har gjort det mere komplekst at sortere affald rigtigt, men værkstederne er godt i gang med at indarbejde gode procedurer, siger Jesper Hviid Nielsen.

De nye affaldsløsninger er blandt andet under udrulning hos det frie Bosch Car Service-autoværksted Vinkels Auto i Løsning.

– Når vi affaldssorterer, giver vi et bidrag til en mere bæredygtig autobranche, og tager med glæde del i at løfte den opgave, siger Peter Vinkel, der er indehaver af Vinkels Auto.

Dæk, spildolie og oliefiltre genanvendes allerede
Ifølge Jesper Hviid Nielsen indsamles, genanvendes og oparbejdes blandt andet dæk, spildolie og oliefiltre i forvejen fra danske autoværksteder. Abas Miljøservice får blandt andet brugte genstande fra Løsning-autoværkstedet Vinkels Auto. 

– Vi søger hele tiden efter at behandle den enkelte affaldstype, så vi bedst muligt får genanvendt råstofferne med den mindste belastning af miljø og CO2, siger Jesper Hviid Nielsen.

Ved at anvende Bosch fabriksrenoverede reservedele frem for nye komponentdele i reparationen, kan Vinkels Auto give kunderne en prisfordel. Det er noget, kunderne lægger vægt på, fortæller indehaveren.

– Vi kan tilbyde kunderne en prisvenlig løsning ved at anvende fabriksrenoverede komponenter, og det er naturligvis noget, der taler til kunderne, når bilen skal på værksted, siger Peter Vinkel. 

Kunderne går ifølge indehaveren op i, at initiativet ikke er på bekostning af kvaliteten. Det kan autoværkstedet garantere, ved at de fabriksrenoverede startere og generatorer er underlagt samme strenge kvalitetsstyring og et omfattende testprogram, som Bosch bruger under produktionen af reservedele til bilfabrikkerne, hvor levetid og ydeevne testes.

Kilde: Bosch Car Service
Denne artikel er udarbejdet af 3. part. Indholdet er hverken sponsoreret eller betalt. De holdninger, der måtte fremgå, repræsenterer ikke redaktionen.